DABF21 Instagram 1080x1080px

- De elfde editie van de enige kunstboekenbeurs van Ierland
- Diverse publicaties van Valiz verkrijgbaar 

Wat: Beurs 
Waar: Temple Bar and Studios, 5 - 9 Temple Bar, Dublin 2, D02 AC84, Ierland
Wanneer: 25 november - 5 december 2021
Georganiseerd doorTemple Bar Gallery + Studios
Taal: Engels
Toegang: Gratis

Temple Bar Gallery + Studios presenteert Dublin Art Book Fair 2021: Manual (DABF21), de elfde editie van de enige kunstboekenbeurs van Ierland, gesponsord door Henry J Lyons. De beurs vindt zowel online als ter plaatse plaats in de galerie in het hart van het culturele kwartier van Dublin. De galerie verandert gedurende de beurs in een centrum voor kunst- en kunstenaarsboeken.

Dublin Art Book Fair steunt kunstenaars en creatieve, kleine en onafhankelijke uitgeverijen (zowel Iers als internationaal) met boeken over kunst, design, visuele cultuur, filosofie, architectuur, geselecteerde fictie en poëzie. Met een ongekende kwaliteit van inzendingen voor de Artist Book Section die dit jaar zijn ontvangen, biedt DABF21 een bijzonder sterke vertegenwoordiging van boeken gemaakt door kunstenaars.

De beurs is samengesteld door gastcurator en cultuurhistoricus Dr. Lisa Godson. Haar thema, Manual (handboek), gaat over vormen van publicatie, drukwerk en boeken die gemaakt zijn om begeleiding, instructie en begrip te bieden. Godson is als programmaleider van de MA Design History and Material Culture aan het National College of Art and Design geïnteresseerd in thema's van het handboek en het nut ervan voor de hedendaagse creatieve praktijk en methodologie. Met lezingen, rondleidingen, workshops en boekpresentaties onderzoekt Godson de visuele cultuur van alledag en hoe informatie wordt gematerialiseerd. Haar programma legt de nadruk op de verhalen over Manual die worden gebruikt als een hulpmiddel rond sociale verandering en rechtvaardigheid, en reflecteert op de materialiteit van het boek, de vorm van woorden en de gewoonte om te lezen.