Beeld Making Public Domain 350x350px
Pearls, 2012, Harry Gamboa jr., opgevoerd door Virtual Vérité

 

 

 Wanneer: 11–15 september 2017
Wat: Summerschool ‘Making Public Domain’
Waar: Middelheimmuseum
Met: Harry Gamboa Jr., Evgeny Morozov, Stavros Stavrides and Kerstin Bergendal, en vele anderen
Voertaal: Engels
Toegang: zie website voor prijzen voor het dagprogramma. Avondprogramma is vrij toegankelijk
Georganiseerd door: ARIA/Antwerp Research Institute for the Arts, Middelheimmuseum, Kunsthal Extra City, Kunstenpunt Vlaanderen
Meer informatie: www.makingpublicdomain.be


 

 

 De Summerschool ‘Making Public Domain’ onderzoekt, aan de hand van lezingen en workshops door onder anderen Harry Gamboa Jr., Evgeny Morozov, Stavros Stavrides and Kerstin Bergendal, hoe het publieke domein gemaakt kan worden en welke rol kunst in dit proces speelt.
Publieke ruimte bestaat niet simpelweg, maar moet steeds opnieuw gecreëerd en geactiveerd worden. Welke strategieën—artistiek, civiel, activistisch sociaal, of wettelijk—kunnen de publieke ruimte voortbrengen? Een interdisciplinaire groep gasten en deelnemers uit de kunst, architectuur, sociologie, urban studies, rechten en journalistiek gaat elke dag in workshops, lezingen, artistieke interventies en casestudies met een ander thema aan de slag. Deelnemers aan de Summerschool worden actief betrokken bij dit vijfdaagse onderzoek naar de theorie en praktijk van het ‘maken van de publieke ruimte’ door kunstenaars en experts uit verschillende gebieden. In de avonden verzorgt de Summerschool gratis toegankelijke, openbare lezingen aan die het thema van de dag aan een breder publiek presenteren.